ΝΕΑ

16/3/12

Πως να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα

Είτε έχεις κληρονομήσει μερικά από τα ασημικά της γιαγιάς, είτε αγαπάς τα ασημένια κοσμήματα και έχεις αρκετά στα συρτάρια σου, το πρόβλημα του μαυρίσματος του ασημιού δε μπορείς να το αποφύγεις.
Το μαύρισμα του ασημιού δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιφανειακή οξείδωση του μετάλλου εξαιτίας του θείου που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
Δε πρέπει να μας ανησυχεί η μαυρίλα αλλά επειδή δε μας αρέσει κιολας ας δούμε δυο πολύ εύκολους τρόπους να καθαρίσουμε τα ασημένια μας.
clean silver Πως να καθαρίσεις τα ασημικά και τα ασημένια κοσμήματα

Τρόπος πρώτος

Η απλή οδοντόκρεμα! Όσα χρόνια κι αν περάσουν κάθε φορά που καθαρίζω τα ασημένια μου με οδοντόκρεμα εντυπωσιάζομαι με την αποτελεσματικότητα της. Ακόμα κι αν είναι ολόμαυρα καταφέρνει να τα επαναφέρει στο αρχικό τους χρώμα πανεύκολα. Απλά τρίψτε τα ασημένια σας με ένα μαλακό πανάκι στο οποίο έχετε βάλει οδοντόκρεμα και μετά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Για δύσκολα σημεία βοηθάει πολύ μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτα που πάει και σετάκι με την οδοντόκρεμα.

Τρόπος δεύτερος

Η μαγειρική σόδα! Επειδή την τελευταία φορά που καθάριζα τα ασημένια μου με οδοντόκρεμα εντυπωσιάστηκα ως συνηθως, έτυχε να το αναφέρω στο twitter και εκει μια κοπελιά παραξενεύτηκε που το άκουσε. Όταν τη ρώτησα με τι καθαρίζει τα ασημένια της τόσα χρόνια μου απάντησε ότι χρησιμοποιεί μαγειρική σόδα. Κι αφού εντόπισα μερικά ξεχασμένα ασημένια σκουλαρίκια αποφάσισα να το δοκιμάσω και τα αποτελέσματα ήταν όντως πολύ καλά! Απλώς βρέξτε ένα μαλακό πανάκι με νερό και βάλτε πάνω μαγειρική σόδα. Τρίψτε καλά τα ασημένια σας και θα τα δείτε να ξεμαυρίζουν σιγά σιγά, στο τέλος ξεπλυνετε τα με καθαρό νερό.

Τρόπος τρίτος

Με σόδα και αλουμινόχαρτο. Αφού λοιπόν είδα ότι λειτουργεί η σόδα το έψαξα λίγο περισσότερο και εντόπισα έναν ακόμα τρόπο. Σε ένα σκεύος απλώνουμε αλουμινόχαρτο, βάζουμε σόδα και βραστό νερό και προσθέτουμε τα ασημένια μας μέσα. Μετά από λίγη ώρα η μαυρίλα αρχίζει να φεύγει. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την αρχή 2-3 φορές ακόμα. Ο τρόπος αυτός είναι σούπερ για να καθαρίζετε τις ασημένιες αλυσίδες σας που δε μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα με τους προηγούμενους τρόπους.

πηγή  http://www.sheblogs.eu

Δημοσίευση σχολίου

 
ΠΑΝΩ